Tuinontwerp

tuinontwerp Bos en Lommer Amsterdam

Tuinontwerp Bos en Lommer Amsterdam

Deze kleine achtertuin is Amsterdam Bos en Lommer was zeer verwaarloosd als de nieuwe bewoners het huis kochten, evenzo het schuurtje achterin. De vraag was dan ook om de tuin onder handen te nemen, een nieuw plan te ontwikkelen en het schuurtje op te knappen. Graag wilden de bewoners een tuin in de Engelse Cottage stijl met verspringende (natuur)stenen voor de bestrating en verschillende zitplekken. Met een grote variëteit van planten die knus, weelderig, romantisch maar ook natuurlijk overkomen. Denk aan rozen(bogen), klimplanten als clematis en kleurrijke plantencombinaties.

Kleine tuinen zijn lastig te ontwerpen, er moet van alles, wensen en eisen moeten allemaal een plek vinden binnen een zeer beperkte ruimte.

Hier een terras bij het huis dat overloopt in een paadje naar de schuur.  Speelse en organische lijnen vormen terrasjes en plantenborders. De schuur krijgt een pergola/ open veranda beplant met witte klimrozen. De borders zijn gedeeltelijk gevuld met bestaande en hergebruikte beplanting zoals de mooie witte Rhododendron en de Hortensia aangevuld met een mix uit soms wintergroene, kleurrijke vaste planten en bolplanten. Stam- en klimrozen, clematis en jasmijn  brengen hoogte in de tuin zonder veel ruimte in te nemen.

Ontwerp: Traza- Petra Lange

Volg deze link om naar het bijbehorende beplantingsplan te komen:

Project Beplantingsplan Bos en Lommer Amsterdam